Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stavoren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Stavoren verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €2400 & €8800, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Stavoren juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Stavoren. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.900€3.050 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.000€3.700 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €14.000€5.550 – €9.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Stavoren.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stavoren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-stavoren-8715

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Stavoren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Stavoren zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende opties tonen en informeert u over welk model rijmt met de situatie en het budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Stavoren.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Stavoren.

Populaire merken
In uw omgeving zijn verschillende geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende erkende producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Stavoren binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare + PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Stavoren is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stavoren werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG tot 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie