Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Workum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Workum kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Ook kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1950 en €10200, incl. montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8711
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Workum mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Workum. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.650 – €9.400€2.800 – €6.000halve dag
2 bochten€6.400 – €10.100€4.350 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €14.200€5.250 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Workum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Workum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-workum-8711

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Workum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een stoellift selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Workum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een professionele adviseur kan u passende systemen introduceren en geeft aan welk soort lift past bij uw woning en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Workum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Workum.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse grote traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Grote installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Workum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa of Extrema hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Workum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Workum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 125 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie