Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hindeloopen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Hindeloopen verschaft u die mogelijkheid! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze site vindt u bruikbare specificaties met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2300 tot wel €9600, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Hindeloopen april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Hindeloopen. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.300€3.450 – €5.7005 uur
2 bochten€6.150 – €10.800€4.300 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.250 – €13.600€5.150 – €10.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hindeloopen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hindeloopen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hindeloopen-8713

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hindeloopen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Hindeloopen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en vertelt welk model voldoet aan uw woning en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Hindeloopen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hindeloopen.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten hanteren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal goede leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Bekende installateurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Hindeloopen al binnen 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp of TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hindeloopen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hindeloopen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie