Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Easterein

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Easterein biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u praktische beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2000 tot zo’n €8800, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Easterein juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Easterein. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.750 – €9.100€2.850 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.900€3.600 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.200€5.150 – €9.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Easterein.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Easterein kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-easterein-8734

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Easterein voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Easterein lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een professionele adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en vertelt welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Easterein.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Easterein.

Bekende merken
In Nederland zijn verschillende geschikte traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 erkende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Grote aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Easterein binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn en Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Easterein is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Easterein communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie