Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Iens

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Iens biedt uitkomst! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site treft u belangrijke informatie over trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1650 en €8300, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Iens juli 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties als een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Iens. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.500€2.900 – €5.9005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.100€4.350 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.500 – €12.200€4.900 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Iens.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Iens is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-iens-8733

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Iens voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift aanschaffen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Iens zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Iens.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Iens.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse geschikte merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse erkende producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Iens in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa en RecentLift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Iens is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Iens hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie