Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kûbaard

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Kûbaard vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website leest u nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1900 & €8900, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Kûbaard juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.650 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Kûbaard. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.800€3.500 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.300€4.100 – €7.400Hele dag
Spiltrap€8.150 – €13.000€5.150 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kûbaard.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kûbaard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kubaard-8732

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Kûbaard voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Kûbaard onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen laten zien en informeert welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Kûbaard.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Kûbaard.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal grote producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Erkende dealers van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Kûbaard binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare & Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kûbaard is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kûbaard verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie