Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wommels

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Wommels verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht bieden wij bruikbare specificaties omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1750 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8731
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Wommels juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Wommels. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.500€2.750 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.200€3.850 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.400€4.950 – €10.800Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wommels.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Wommels is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wommels-8731

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Wommels voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 incl. montage.Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Wommels zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte systemen laten zien en geeft aan welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Wommels.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wommels.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse bekende traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Wommels binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Acorn + RecentLift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wommels is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wommels hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie