Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reahûs

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Reahûs biedt uitkomst! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina vindt u bruikbare beschrijvingen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2100 en €9100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Reahûs juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bieden wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Reahûs. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€4.950 – €9.600€2.550 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.500€3.900 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €14.500€4.650 – €9.6006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Reahûs.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Reahûs is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-reahus-8736

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Reahûs voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Reahûs lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en vertelt welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bekijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Reahûs.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Reahûs.

Bekende merken
In ons land zijn 5 geschikte traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele goede fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Reahûs binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift & Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Reahûs is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Reahûs verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 110 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie