Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hartwerd

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hartwerd verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bieden wij waardevolle beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1650 en €9000, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8741
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Hartwerd juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hartwerd. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.700 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.750 – €9.600€3.300 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.100€4.450 – €7.8001 dag
Wenteltrap€8.450 – €12.700€4.550 – €9.0005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hartwerd.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hartwerd is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hartwerd-8741

Bekijk aanbieders in de regio

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Hartwerd voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Hartwerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Hartwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hartwerd.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 betrouwbare traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele erkende leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Hartwerd al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp + PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hartwerd is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hartwerd hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie