Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hidaard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hidaard kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina treft u praktische gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Hidaard mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Hidaard. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.600 – €9.000€3.050 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.000€3.900 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.500€4.550 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hidaard.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hidaard is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hidaard-8737

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hidaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift uitkiezen die matcht met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Hidaard vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende opties introduceren en geeft aan welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Hidaard.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hidaard.

Professionele merken
In ons land zijn 5 erkende producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse professionele leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het vinden van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Hidaard al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn en Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hidaard is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hidaard verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie