Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schettens

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Schettens verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina kunt u aan de slag met nuttige details inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2100 tot wel €8100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8744
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Schettens juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.550.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Schettens. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.500 – €9.100€2.700 – €5.300halve dag
2 bochten€5.950 – €10.600€3.650 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.100€5.200 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schettens.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schettens is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-schettens-8744

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Schettens voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift selecteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Schettens lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Schettens.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Schettens.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf goede merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Schettens binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Strobbe hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Schettens is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schettens communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie