Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hichtum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hichtum verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina treft u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, technische details, de (montage)kosten, de WMO en veiligheid. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1850 tot wel €8800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8743
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Hichtum mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.050 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Hichtum. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.300 – €9.700€2.550 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.000€3.750 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.900 – €13.600€5.400 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hichtum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hichtum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hichtum-8743

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hichtum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Hichtum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere modellen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Hichtum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hichtum.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf populaire leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Hichtum binnen een paar weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Triwa en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hichtum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hichtum werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie