Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schraard

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Schraard maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u bruikbare specificaties t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2050 tot maar liefst €9200, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Schraard juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.400 of meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Schraard. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.300€1.650 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.000€2.700 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €11.600€3.750 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€7.900 – €13.700€5.500 – €9.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schraard.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schraard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schraard-8746

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Schraard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief montage. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model laten installeren die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Schraard bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert u over welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Schraard.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Schraard.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal goede traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken werken met een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf geschikte merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Schraard binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Otolift & 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schraard is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schraard hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie