Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Longerhouw

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Longerhouw vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en comfortabel van uw hele huis genieten. Hieronder leest u bruikbare gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1650 tot maar liefst €9800, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Longerhouw juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Longerhouw. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€2.950 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €11.200€3.750 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.200€4.500 – €10.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Longerhouw.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Longerhouw is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-longerhouw-8745

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Longerhouw voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model laten monteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Longerhouw onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Longerhouw.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Longerhouw.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten verzekeren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Longerhouw in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare en TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Longerhouw is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Longerhouw werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie