Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Witmarsum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Witmarsum biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina treft u praktische specificaties betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men kosteloos en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 tot maar liefst €9300, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8748
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Witmarsum juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Witmarsum. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.850 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.000€2.650 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.500 – €11.100€3.750 – €7.100Eén dag
Spiltrap€8.350 – €12.600€5.200 – €10.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Witmarsum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Witmarsum is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-witmarsum-8748

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Witmarsum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. montage.De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Witmarsum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte systemen introduceren en informeert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Witmarsum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Witmarsum.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere grote merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Grote (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Witmarsum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn + PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Witmarsum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Witmarsum werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel wisselt dat tussen de 110 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie