Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zurich

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Zurich verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u praktische informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2050 & €8100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Zurich juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.000 of nog duurder.
 • Opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Zurich. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.300€2.800 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.100€4.000 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.400€5.550 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zurich.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zurich is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zurich-8751

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Zurich voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een traplift laten installeren die in lijn is met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Zurich subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Zurich.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Zurich.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten werken met een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere erkende producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Zurich al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum + PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zurich is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zurich communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie