Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pingjum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Pingjum biedt uitkomst! Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina vindt u praktische adviezen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1550 tot maar liefst €8500, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Pingjum juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.300 incl. montage.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Pingjum. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.600€3.300 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.000€4.450 – €7.8001 dag
Wenteltrap€7.850 – €13.800€5.300 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Pingjum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pingjum kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-pingjum-8749

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Pingjum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem selecteren die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Pingjum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Pingjum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Pingjum.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum, Minivator. Populaire montagepartners van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Pingjum binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Handicare en TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Pingjum is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Pingjum benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie