Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Cornwerd

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Cornwerd biedt uitkomst! Steeds meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina treft u uitgebreide details betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €1900 tot zo’n €8600, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Cornwerd juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Cornwerd. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.800 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.600€2.750 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.800€3.750 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.100€5.350 – €9.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Cornwerd.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Cornwerd is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-cornwerd-8753

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Cornwerd voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Cornwerd zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert welk soort lift matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen diverse merken. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Cornwerd.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Cornwerd.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden een aantal grote ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Populaire installateurs van merken als deze zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Cornwerd al binnen 2 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator of TipTop hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Cornwerd is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Cornwerd werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 120 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie