Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Piaam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Piaam maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Hieronder vindt u uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €1600 en €9200, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Piaam juli 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Piaam. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.600 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.850 – €9.900€3.250 – €5.100halve dag
2 bochten€6.150 – €10.200€4.450 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.500€4.850 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Piaam.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Piaam kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-piaam-8756

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Piaam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift laten installeren die aansluit op uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Piaam subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere opties introduceren en informeert u over welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Piaam.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Piaam.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele bekende producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Minivator. Grote specialisten van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Piaam binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals ThyssenKrupp of PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Piaam is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Piaam verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie