Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Idsegahuizum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Idsegahuizum verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos de trap op en af. Hieronder bieden wij waardevolle tips inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1550 en €8000, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8755
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Idsegahuizum juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 incl. montage.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Idsegahuizum. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.300 – €8.500€2.500 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.300€4.050 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.000 – €14.200€5.350 – €9.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Idsegahuizum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Idsegahuizum is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-idsegahuizum-8755

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Idsegahuizum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift aanschaffen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Idsegahuizum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Idsegahuizum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Idsegahuizum.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 erkende producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten bieden een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf bekende producenten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Idsegahuizum in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als ThyssenKrupp of 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Idsegahuizum is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Idsegahuizum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie