Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gaast

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Gaast maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u belangrijke details aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de tarieven, de WMO en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1950 oplopend tot 9700, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8757
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Gaast februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 of nog duurder.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Gaast. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.800 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.750 – €8.600€3.050 – €5.5005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.700€3.650 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.250 – €13.700€5.550 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gaast.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Gaast is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gaast-8757

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Gaast voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift laten installeren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Gaast zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u meerdere opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Gaast.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Gaast.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele populaire producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Gaast binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift en Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Gaast is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gaast communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie