Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Allingawier

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Allingawier vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en comfortabel de trap op en af. Via de TrapliftExpert leest u handige gegevens inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8758
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Allingawier februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Allingawier. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.850 – €8.700€3.000 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €10.700€4.100 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.150 – €12.700€5.150 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Allingawier.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Allingawier is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-allingawier-8758

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Allingawier voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.700.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Allingawier subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen laten zien en geeft aan welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Allingawier.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Allingawier.

Goede merken
In ons land zijn diverse erkende fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende grote ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa, Platinum. Populaire wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Allingawier binnen een paar weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn & 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Allingawier is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Allingawier benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie