Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Parrega

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Parrega kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning de trap op en af. Via deze pagina bieden wij nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Uiteraard kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 tot zo’n €10200, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Parrega juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Parrega. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.300 – €8.300€2.700 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.100€4.150 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €12.100€5.450 – €9.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Parrega.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Parrega is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-parrega-8763

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Parrega voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Parrega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften demonstreren en adviseert u over welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Parrega.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Parrega.

Goede merken
In uw regio zijn 5 professionele leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten bieden een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Gerenommeerde specialisten van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Parrega in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah & RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Parrega is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Parrega hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie