Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tjerkwerd

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Tjerkwerd verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand vindt u praktische specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, de unieke werking, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1500 & €8000, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Tjerkwerd juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Tjerkwerd. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.700€2.650 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.900€4.000 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.900€5.550 – €10.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tjerkwerd.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tjerkwerd is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-tjerkwerd-8765

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tjerkwerd voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model selecteren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Tjerkwerd vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende liften tonen en informeert welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Tjerkwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Tjerkwerd.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal geschikte fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars hanteren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe. Populaire aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Tjerkwerd in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare of PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tjerkwerd is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tjerkwerd verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie