Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dedgum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Dedgum biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige gegevens m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €1850 oplopend tot 9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8764
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Dedgum juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.050.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Dedgum. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.100€3.350 – €5.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.050 – €10.400€4.500 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €14.500€5.350 – €10.6006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dedgum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Dedgum is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dedgum-8764

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dedgum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten monteren die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Dedgum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert welk systeem aansluit op uw wensen en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Dedgum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Dedgum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 professionele ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten bieden een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Populaire montagepartners van merken als deze zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Dedgum al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah & 123 traplift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Dedgum is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Dedgum werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 125 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie