Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Breezanddijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Breezanddijk biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze pagina vindt u waardevolle details m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €8200, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Breezanddijk juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Breezanddijk. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.900€3.300 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.100€4.300 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.800 – €12.300€5.450 – €9.7001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Breezanddijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Breezanddijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-breezanddijk-8766

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Breezanddijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift kopen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Breezanddijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften demonstreren en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Breezanddijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Breezanddijk.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende geschikte traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Betrouwbare verkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de montage van een traplift in Breezanddijk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Triwa en Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Breezanddijk is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Breezanddijk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie