Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Folsgare

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Folsgare verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina bieden wij nuttige informatie m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2450 tot zo’n €8300, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Folsgare juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 incl. montage.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Folsgare. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.550 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.700€2.600 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.900€4.450 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €14.100€5.050 – €9.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Folsgare.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Folsgare is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-folsgare-8773

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Folsgare voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Folsgare vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen laten zien en informeert u over welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Folsgare.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Folsgare.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan in voor een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Folsgare binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Folsgare is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Folsgare hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie