Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tjalhuizum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Tjalhuizum kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bieden wij praktische details t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1800 tot zo’n €9400, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8772
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Tjalhuizum juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Tjalhuizum. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€4.500 – €8.700€2.500 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€5.900 – €11.000€3.600 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.250 – €14.400€5.300 – €9.1001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tjalhuizum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tjalhuizum kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-tjalhuizum-8772

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tjalhuizum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Tjalhuizum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Tjalhuizum.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tjalhuizum.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse geschikte leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer, Extrema. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de montage van een traplift in Tjalhuizum al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Stannah en 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tjalhuizum is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Tjalhuizum communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie