Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wolsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Wolsum verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand treft u nuttige details omtrent trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1900 tot zo’n €9800, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Wolsum juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Wolsum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.100 – €9.400€2.650 – €5.8005 uur
2 bochten€5.550 – €10.200€3.750 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.200€4.600 – €10.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wolsum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wolsum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wolsum-8774

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Wolsum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Wolsum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een productspecialist kan u de populaire systemen introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Wolsum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Wolsum.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere erkende producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer. Populaire aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Wolsum binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Otolift en RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Wolsum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wolsum communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 125 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie