Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Franeker

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Franeker maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand vindt u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 en €9800, inclusief installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Franeker februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.250.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Franeker. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.550 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.800 – €8.800€3.250 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.900€4.000 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.000€5.050 – €9.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Franeker.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Franeker is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 50% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-franeker-8801

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Franeker voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model selecteren die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Franeker zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal systemen demonstreren en vertelt welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook leveren in Franeker.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Franeker.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers beloven een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Franeker binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp & 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Franeker is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Franeker hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie