Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koudum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Koudum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos naar boven en naar beneden. Via Trapliftexpert.nl vindt u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1750 en €9300, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8782
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Koudum juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Koudum. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.700 – €8.900€3.250 – €6.1005 uur
Twee bochten€5.750 – €10.000€4.400 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.800 – €13.600€4.800 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Koudum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koudum is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-koudum-8782

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Koudum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief montage. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type aanschaffen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Koudum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere opties introduceren en vertelt welk systeem past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel bieden wij leveranciers en merken die ook leveren in Koudum.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Koudum.

Goede merken
In Nederland zijn enkele goede traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse erkende merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Koudum binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp en TipTop bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Koudum is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Koudum hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie