Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tzum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Tzum kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina vindt u uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1950 & €10100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Tzum juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €6.900 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Tzum. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.400 – €9.500€2.800 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€3.850 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.350 – €13.300€5.150 – €9.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Tzum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tzum is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-tzum-8804

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tzum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Tzum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en vertelt welk model matcht met uw woning en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Tzum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Tzum.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 populaire producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Grote wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Tzum binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Extrema hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tzum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Tzum verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie