Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Achlum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Achlum biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze site treft u praktische informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2500 oplopend tot 9000, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8806
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Achlum maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.550 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Achlum. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.300€3.500 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €10.800€3.750 – €7.1001 dag
Spiltrap€8.350 – €13.600€5.250 – €9.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Achlum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Achlum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 60% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-achlum-8806

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Achlum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanvraag indienen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Achlum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en informeert u over welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Achlum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Achlum.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere bekende fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Achlum binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift of Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Achlum is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Achlum werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 105 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie