Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ried

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Ried biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze website bieden wij bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 en €9600, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Ried februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel verschaffen we de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Ried. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€4.750 – €8.600€3.500 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.500€4.350 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.700€5.300 – €9.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ried.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ried is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ried-8811

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ried voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Ried bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Ried.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ried.

Erkende merken
In uw omgeving zijn enkele professionele producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal professionele ontwikkelaars Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Ried binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn en Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ried is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ried benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie