Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Boer vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze pagina vindt u bruikbare tips wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten variëren tussen €1850 tot zo’n €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8809
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Boer februari 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Boer. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.700€3.450 – €6.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.900€3.600 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €13.600€5.450 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Boer.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boer kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-boer-8809

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Boer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Boer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften introduceren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Boer.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Boer.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf erkende merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Grote verkopers van merken als deze zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Boer binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator + TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Boer is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Boer werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie