Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dongjum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Dongjum biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Hieronder bekijkt u nuttige adviezen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, technische details, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1950 en €10000, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaadhoeke | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8808
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Dongjum februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Dongjum. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.750 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.800€2.650 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.300€4.350 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.000 – €13.700€5.050 – €10.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dongjum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Dongjum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dongjum-8808

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Dongjum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift uitkiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Dongjum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen introduceren en informeert welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Dongjum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Dongjum.

Erkende merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare leveranciers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse populaire merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Populaire montagepartners van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Dongjum binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare & Strobbe verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Dongjum is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Dongjum verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie