Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bitgum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Bitgum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite de trap op en af. Op deze website vindt u handige details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot zo’n €8900, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Bitgum maart 2023

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Bitgum. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.200€3.500 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.100€4.000 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.400€5.250 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bitgum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bitgum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bitgum-9044

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bitgum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bitgum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen demonstreren en vertelt welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Bitgum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bitgum.

Geschikte merken
In uw regio zijn een aantal erkende traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 goede leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Bitgum binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bitgum is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bitgum hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 135 KG en 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie