Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berltsum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Berltsum maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1550 tot maar liefst €8800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9041
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Berltsum februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Berltsum. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.600€3.500 – €5.700Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €10.400€4.100 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.000€4.800 – €10.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Berltsum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Berltsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-berltsum-9041

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Berltsum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.100 inclusief installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Berltsum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en adviseert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Berltsum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Berltsum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren verschillende goede fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Populaire installateurs van deze modellen zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Berltsum in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp & RecentLift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Berltsum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Berltsum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie