Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Menaam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Menaam maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. In het volgende overzicht leest u belangrijke adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 oplopend tot 8500, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Menaam februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Menaam. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.600 – €2.300halve dag
1 bocht€5.000 – €8.800€3.450 – €6.8001/2 dag
2 bochten€5.550 – €11.200€4.450 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.100 – €13.600€5.200 – €10.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Menaam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Menaam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers bieden een assortiment met 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-menaam-9036

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Menaam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waadhoeke. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Menaam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden laten zien en adviseert welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Menaam.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Menaam.

Professionele merken
In uw omgeving zijn 5 goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Menaam in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn & Extrema beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Menaam is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Menaam hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie