Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boksum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Boksum kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Hieronder leest u praktische tips met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1800 tot wel €9800, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9031
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Boksum februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Boksum. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €9.100€3.200 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €11.400€4.300 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.800€4.900 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boksum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boksum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-boksum-9031

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Boksum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Boksum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire liften laten zien en informeert welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Boksum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Boksum.

Goede merken
In uw regio zijn vijf professionele merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars bieden een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende goede merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Boksum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Boksum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Boksum verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie