Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jorwert

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Jorwert vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke specificaties omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2400 en €9900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Leeuwarden | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9023
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Jorwert februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Jorwert. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€4.700 – €9.700€3.300 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.300€3.700 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.050 – €14.300€4.500 – €10.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Jorwert.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jorwert kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 45% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-jorwert-9023

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Jorwert voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type kiezen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Jorwert bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften introduceren en geeft aan welk model past bij uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Jorwert.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Jorwert.

Populaire merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse betrouwbare fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Jorwert in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum & PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Jorwert is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Jorwert benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 120 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie