Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Poppenwier

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Poppenwier verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website vindt u nuttige adviezen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot zo’n €8300, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Poppenwier februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Poppenwier. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€4.650 – €8.300€3.450 – €5.900Dagdeel
2 bochten€6.150 – €11.500€3.900 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €13.300€4.750 – €9.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Poppenwier.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Poppenwier is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-poppenwier-9013

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Poppenwier voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Poppenwier zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen tonen en adviseert welk model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Poppenwier.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Poppenwier.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf professionele leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Poppenwier binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Platinum of TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Poppenwier is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Poppenwier hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie