Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Idaerd

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Idaerd maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina vindt u bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 oplopend tot 9800, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Leeuwarden | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9007
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Idaerd februari 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: de vorm van de trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Idaerd. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.550 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.900€2.900 – €5.3005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.600€3.550 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.300€4.900 – €9.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Idaerd.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Idaerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-idaerd-9007

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Idaerd voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Idaerd lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Idaerd.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Idaerd.

Professionele merken
In ons land zijn diverse erkende traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit diverse goede traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde dealers van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Idaerd binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn of Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Idaerd is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Idaerd werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie