Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wergea

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wergea kan u daarbij helpen! Veel senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige details t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2400 oplopend tot 8500, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9005
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Wergea februari 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.150.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Wergea. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.400 – €9.200€2.700 – €5.8005 uur
2 bochten€5.850 – €10.600€4.350 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.500€5.050 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wergea.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wergea kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wergea-9005

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Wergea voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Wergea subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Wergea.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wergea.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Wergea binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Handicare & TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Wergea is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wergea hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie