Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterend

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oosterend maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier de trap op en af. Onderstaand treft u praktische gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1550 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Terschelling | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Oosterend februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Oosterend. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.100 – €8.800€2.700 – €5.200halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.400€4.400 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.800€5.300 – €9.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterend.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Oosterend is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oosterend-8897

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oosterend voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Terschelling. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Oosterend subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. De meeste winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Oosterend.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oosterend.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf erkende traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Oosterend binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn en TipTop hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oosterend is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oosterend verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie