Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terschelling

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Terschelling maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u belangrijke adviezen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €1800 en €8700, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTerschelling | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Terschelling mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Terschelling. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.300€2.850 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €11.500€3.950 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.000 – €12.400€5.100 – €10.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Terschelling.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Terschelling is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-terschelling-8881

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Terschelling voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Terschelling zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en vertelt welk type lift past matcht met uw budget en situatie. De meeste aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Terschelling.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Terschelling.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers garanderen een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende grote traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Terschelling in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift + Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Terschelling is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Terschelling werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie