Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift West-Terschelling

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in West-Terschelling vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten schommelen tussen €2350 tot maar liefst €9400, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Terschelling | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift West-Terschelling februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.100 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in West-Terschelling. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €9.600€3.200 – €5.9005 uur
Twee bochten€6.300 – €10.300€3.950 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €14.500€5.000 – €9.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in West-Terschelling.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in West-Terschelling is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-west-terschelling-8881

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in West-Terschelling voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief montage. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift uitzoeken die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mailadres: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO West-Terschelling lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende opties laten zien en adviseert u over welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in West-Terschelling.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in West-Terschelling.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare producenten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in West-Terschelling in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Stannah & Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in West-Terschelling is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in West-Terschelling hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 125 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie