Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pietersbierum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Pietersbierum vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de tarieven, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1550 tot zo’n €8500, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Pietersbierum maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Pietersbierum. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.850 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.700 – €9.800€3.150 – €5.7004,5 uur
2 bochten€5.850 – €11.200€4.050 – €7.6006 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.300€5.500 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Pietersbierum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pietersbierum is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-pietersbierum-8856

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Pietersbierum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift kopen die matcht met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Pietersbierum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en informeert welk model matcht met uw wensen en budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Pietersbierum.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Pietersbierum.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Pietersbierum binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum + RecentLift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Pietersbierum is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Pietersbierum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie