Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tzummarum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Tzummarum kan u daarbij helpen! Veel ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website bekijkt u waardevolle informatie inzake trapliften. U leest hier alles over soorten liften, technische details, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1850 tot maar liefst €8300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Waadhoeke | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Tzummarum februari 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of meer.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijs van het installeren van een traplift in Tzummarum. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.700 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.150 – €9.800€3.000 – €6.9005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.100€3.700 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.500€5.000 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Tzummarum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Tzummarum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-tzummarum-8851

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Tzummarum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift kopen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Tzummarum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Tzummarum.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Tzummarum.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele populaire traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Tzummarum binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa en Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tzummarum is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Tzummarum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie