Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baaium

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Baaium maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site treft u waardevolle details betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1850 tot zo’n €8100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Baaium februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Baaium. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.800 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.700€3.150 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.800€4.500 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.900€4.850 – €9.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Baaium.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baaium is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-baaium-8841

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Baaium voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten installeren die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Baaium bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden introduceren en adviseert welk type lift past past bij uw budget en situatie. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook leveren in Baaium.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Baaium.

Goede merken
In ons land zijn enkele goede leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten garanderen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf goede traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Baaium binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Minivator & RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Baaium is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Baaium werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie